tisdag 23 april 2013

Århundradets besvikelse

Fyfan jag jag är ledsen och besviken på mig själv. Jag har kämpat och kämpat och jag svettas och tränar när jag egentligen inte har tid eller lust och så ger det INGENTING. På en månad har det inte hänt NÅGONTING. Idag vill jag bara dra täcket över mig och dra ner gardinerna.

måndag 22 april 2013

Helgens mission!

Helgens mission blir att leta reda på dessa stört snygga tights från Adidas! Ska till Sthlm och hoppas för allt i världen att de finns där någonstans, har för mig att adidas till och med har en helt egen butik där någonstans, jag borde ju kunna hitta dom tycker man! Annars finns dom för 499kr på Nelly!

söndag 21 april 2013

Mitt livs bästa form!

Jag är i mitt livs bästa form, jag har vakt smalare, vägt mindre, ätit mindre (no shit). Men jag har aldrig varit i bättre form! Och för varje gång jag pallrar mig ner till gymmet så förbättrar jag min bästa form till ÄNNU bättre! Det känns så otroligt skönt att veta och känna det.

Denna veckan blev det fyra träningspass, men jag har helt och hållet lyssnat på min kropp samtidigt som jag haft några dagars tentaperiod. Så omständigheterna till trots så är jag nöjd. Min mamma är på besök denna helgen och i "mitt tidigare liv" så hade jag sett det som en ursäkt att skippa träning, men redan i torsdags bad jag mamma ta med sina träningskläder och idag var vi och tränade tillsammans! Inte världens mest genomtänkta pass, men det förbrändes kalorier och då är jag nöjd!

Även om jag bryter ihop i tårar på löpbandet vareviga gång för att jag inte orkar så mycket som jag vill så är jag ändå nöjd. Jag är inte längre mågon soffpotatis som inte bryr sig om sin hälsa!

söndag 14 april 2013

A small step for human kind, but a huge leap for me!

Idag sprang jag 1,5km! Alltså, utan att stanna, utan att gå, jag bara sprang! Eller snarare kanske det heter jogga, jag måste kolla upp det där. Jogga, springa, löpa, vad är egentligen skillnaden? Jag tog mig framåt i 10km/h på löpbandet, vi får väl se vad det kvalificerar sig till.
...........
Efter ett par minuter googlande så säger wikipedia att jogga är 9.7km/h eller långsammare, och allt över 9.7km/h (eller ~6min/km om man föredrar att skriva på det viset) är löpning/springa. Då kvalificerar jag mig till löpning med mina 1,5km på bandet i dag! Woho! Det är en stor grej för mig! Det tog 9min40s typ, och det är extreeeeemt länge för mig att hålla löpsteg utan att gå ner och gå snabbt. Nästa gång kanske jag försöker mig på 2km :)

Söndag

Ja, söndag söndag söndag. Känns som om veckorna bara flyger förbi. Mycket jobb, mycket att fixa, måste hinna träna, måste äta nyttigt, hunden måste tas hand om, ett förhållande måste tas hand om, lägenheten, SKOLAN. Herregud, hade velat sätta allt på pause ett tag. Men det kommer väl, nästa helg blir tentahelg. Helgen efter det blir Jobbhelg. och helgen därefter åker vi ner till Västkusten och lämnar Ida. Men just idag är det bara söndag, och jag ska ut med hunden och sen cykla ner till friskis och i eftermiddag ska vi på husvisning.
Vet inte vad jag känner för att träna idag, blir nog lite allt möjligt. Detdär med att ta en muskelgrupp i taget verkar inte riktigt fungera för mig, jag kan för få övningar känner jag. Jag försöker boka in mig med personlig instruktör på friskis för att få lite mer övningar i min repetoar, men det är fler än jag som gillar de där personliga instruktörtimmarna :P Man måste vara snabb om man ska få en plats!
Aja, nu hunden, sen äta, sen gymmet. Otaggad på allt just nu, det får gå på rutin!

fredag 12 april 2013

Två dagars "vila"..

I onsdags jobbade jag på en av kommunens förskolor 07:30-16:00. Och förskolan har 94% barn med annat språk än svenska som modersmål... Snacka om att vara slut i skallen efter en dag där! Och sen var det bara hem och dammsuga av lägenheten innan det bar av på handbollsmatch, var inte hemma förrän 21. Ingen träning den dagen alltså!
Och igår jobbade jag i sthlm med lite DreamHack grejer. Vakna 06, åka till sthlm, börja jobba 08, sluta jobba 19, hemma 20:30. Naeeeeeh det vart ingen träning då heller :P
Idag när jag vaknade kände jag mig helt bakis. Somnade tidigt i soffan igår, blev inforslad i sängen efter midnatt, sov till 09:30 imorse. Nu sitter jag med kurslitteratur och lite tentaångest, men efter arbetsintetvjun 14:30 så ska jag definitivt till gymmet! Längtar!

tisdag 9 april 2013

Den svettiga sanningen

Här kommer den svettiga sanningen! Svetten, mascaran och snoret bara forsar! Men det gick bättre idag, så jag är nöjd! Bara 1m17s långsammare än mitt PB.. Inom ett par veckor ska jag definitivt ha slagit det!

Don't give up on your dreams

Här är förra veckans stats på 5km-rundan. Tänkte ge mig ut på samma runda i eftermiddag, hoppas att kunna förbättra siffrorna såklart. Och jag vet att jag kan! PB är 35m44s.

För övrigt kan jag tala om att idag går sista timmen innan fastebryt låååååångsamt! Redan inatt vaknade jag av att jag var hungrig! Ser fram emot att få värma på gårdagens middag, köttfärslimpa!

måndag 8 april 2013

Periodisk fasta

Har kört denna periodiska fasta i en vecka nu och jag är riktigt nöjd. Min tanke från början var att hålla mig till 16/8 fasta (16h fasta, 8h äta) runt 3 dagar i veckan, men det känns så himla skönt i kroppen att jag antagligen kommer köra på det mer eller mindre jämt. Denna vecka har jag avstått två dagar från PF, onsdag och lördag. Och det beror på jobb och att jag helt enkelt var lite tveksam till om jag skulle "klara" det. Jag vill inte råka ut för ett bakslag så som att jag skulle få blodsockerfall och svimma som jag lätt gör. Men det fina med PF är att just blodsockret stabiliseras! Jag är alltså grymt nöjd och tänkte ge exempel på hur en dag ser ut för mig nu, idag såg det ut såhär

07:00 Vaknar
08:00 Dricker 0.5l vatten
09:00 Föreläsning
09:15 Dricker ~0.5l te med sötningsmedel
10:30 Dricker en mellan kaffe med en skvätt mjölk och sötningsmedel.
12:00 Föreläsningen är slut, äter 2 skivor rågbröd med smör och ost.
13:00 Träning
14:30 Lunch! Gårdagens svampsoppa <3
17:30 Ett lätt mellanmål, en macka eller nåt liknande
19:00-20:00 Middag! Och eventuellt 1/2 portion caseinpudding
22:00-23:00 Godnatt!

Typiskt mig med massa hittepå som periodisk fasta och sånt tjafs, att bara äta och träna "normalt" är inte så jag jobbar :P Men men! Det är ju sån jag är! Jag kanske växer ifrån tjafset så småning om ;)

söndag 7 april 2013

Missnöjt försök till löprunda

Jag förstår mig inte på mig själv ibland alltså, varför försöker jag ens? Med lite extra energi i morse så drog jag på mig kläder för en uterunda. Tänkte att jag skulle ta en kortare än 5km för att kunna fokusera mer på att löpa längre sträckor, dvs ta ut mig mer. Jo nog tog jag ut mig, men löpa kan jag ju inte för fem öre. Jag får aldrig till längre sträckor än intervaller och jag vettifan om jag har lust att satsa mer på det. Uppenbarligen har jag ingen fallenhet för långa distanser. Blä på det! Tråkig känsla i kroppen, men 400kcal förbrända på dedär 29min jag stapplade runt på trottoarerna och det är jag nöjd med såklart. Pulsen ligger ofta högt men ja, dedär jävla löpsteget. Hatart!

onsdag 3 april 2013

Caseinpudding!

Herregud säger jag bara! SÅ GOTT! Jag köpte caseinpulver igår som sagt, och det kan ha varit mitt bästa beslut nånsin.

0,5dl pulver (15g)
0,5dl mjölk
rör ihop och ställ i kylen, toppa sedan med det nedan.
1dl hallon
1msk kvarg 0,3%
= 120kcal

Passar perfekt efter träningen, som efterätt, mellanmål eller vad som helst! Om jag inte hade vetat att jag ska äta middag inom nån timme hade jag nog gjort dubbla dendär portionen, för det är egentligen en halv portion men jag kanske gör en till ikväll i stället ;) så sjukt gott! Alltså, jag tjatar, så gott! Det smakar precis som chokladmousse!

För övrigt så var jag precis ute på årets första uterunda, och fyfan vilket underlag! Lerigt, blött, geggigt :P men jag tog mig igenom mina 5km på 39min, det är 5min sämre än mitt PB. Det är bara att fortsätta svettas! Jogging kan vara det jag är absolut sämst på, jag har inget löpsteg och ingen vilja. Jag ser mest ut som en zombie i löparskor ;)

tisdag 2 april 2013

Nytändning på typiskt mitt vis

Efter en helg borta, en tentavecka och en påskhelg så körde jag igång med träningen idag igen. En typisk grej för mig att jag måste testa något nytt i samband med en rivstart. Förra veckans vägning och mätning var ingen höjdare, trots 10 dagar sjukdom och 7 dagar tentavecka (alltså ingen träning) så blev jag otroligt besviken över att alla siffror stod stilla mot förra månaden. Så nu kör jag igång med flera nya saker.

1. Squat challange! Började idag med 50 squats och ökar med fem st varje dag i en månad.
2. Periodisk fasta, det innebär att man inte äter mellan 20:00-12:00 och således bara äter under 8h. Ska börja testa med detta typ 3 dagar i veckan, så får vi se hur det känns.
3. Caseinpulver, som ska bli caseinpudding när sötsuget slår till.
4. Nya löpartights, fullånga så jag ska börja ta mig ut på mina 5km-rundor igen, trots att det fortfarande är lite småkyligt. Och ett nytt linne i en färg jag ALDRIG nånsin trodde att jag skulle bära :P + en träningsväska. 3 för 2 på stadium och en alldeles för snäll Marcus som ville skämma bort mig <3 svårt att ta emot all omtanke ibland! Utan honom hade jag aldrig orkat kämpa vidare när jag egentligen bara vill gräva ner mig och aldrig gå upp igen.

Idag blev det alltså träning, lite intervaller på löpbandet. Lite situps av olika slag, lite träning för armar och bröst och så squatsen då. Lite hattigt pass men brände av 523kcal under det 55min långa passet och det kändes skönt att få svettas lite. Imorn blir det nog en utomhusrunda, min vanliga på 5km. Ska jobba 9-14:30 så det blir nog ganska friskt att komma ut på eftermiddagen.

Nu ska jag slappa i soffan, läsa lite deckare och gosa med hundskrället. Tjing!