tisdag 15 januari 2013

Dag 14: Ett måtto jag lever efter

Att bara välja ett motto är svååååårt, det finns många motton jag lever efter. Men det som människor kanske mest kopplar till mig är väl kanske Fake it till you make it. I alla fall de personer som känner mig bäst. Några personer känner mig säkert som en person som lever efter mottot Bitch, I don't live to please you. Och några ser mig säkert som någon som lever efter mottot Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Och jag lever efter alla tre, på olika sätt, samtidigt. En mix som jag personligen trivs väldigt bra med!

måndag 14 januari 2013

Dag 13: Mina ambitioner

Ambitioner, det är svårt. Det är så mycket. Vad vill jag uppnå med mitt liv? Mina ambitioner är att leva ett lyckligt liv, bli en älskad fru och mamma, bli en omtyckt förskollärare och att få uppleva världen genom resor och mat. Tror inte att jag kan definiera detta ytterligare, det får gå på det vis det går helt enkelt.

söndag 13 januari 2013

Dag 12: Något jag är stolt över


Jag är stot över mig själv! Jag är stolt över att jag är jag och aldrig kommer ändra på det. Jag är stolt över att jag vågar. Vågar en himla massa saker. Jag vågar testa nya saker. Jag vågar säga ja. Jag vågar säga nej. Vågar säga vad jag tycker oavsett vem du är. Jag skiter i om alla gillar dig, eller om du har nån form av status, om du frågar kommer jag svara lika ärligt som till någon annan. Jag är också stolt över att jag inte alltid säger vad jag tycker. Jag är stolt över att jag är så otroligt förstående. Ni kommer antagligen aldrig möta en lika förstående person som mig. Och det är jag stolt över.

lördag 12 januari 2013

Gamla tider

Igår fastnade jag framför datorn och kollade igenom gamla bilder, hittade lite gamla bilder på mig bland annat. Herregud vad man förändras! Nån dag ska jag sätta ihop ett inlägg med bilder på mig själv så ni får se hur jag sett ut genom tiderna. Men nu är det frukostdags känner jag!


Dag 11 – Min favoritplats

Min favoritplats har länge varit DreamHack, men nu vet jag faktiskt inte. Charmen med DreamHack har avtagit ju mer det har blivit min vardag. Inte en enda dag går utan att någonting handlar om DreamHack. Så just nu vet jag inte riktigt var min favoritplats är, kanske i köket. Eller på gymmet. Kanske Arlanda, man är påväg någonstans liksom. Antingen är man påväg till något nytt, eller så är man påväg till något hemtamt efter att ha varit borta länge.

Min favoritplats kanske är just precis där jag är just där och då, varför inte göra alla platser till sina favoritplatser. Varför ska man vara på ställen man inte tycker om liksom?

fredag 11 januari 2013

iPadfodral

Eftersom det är resdags snart köpte jag ett fodral till iPaden. Jag ska inte ta med någon laptop denna gången utan marcus får stå för laptop och jag tar bara iPaden för att kunna surfa och uppdatera litegrann. Detta barnsligt snygga fodral hittade jag på Clas Ohlsson för 199kr, det är vadderat och stötsäker och relativt vattentåligt, så det blir bra i ryggsäcken! Nu är jag taggad på att få åka ifrån kylan!

Dag 10: Detta samlar jag på


Jag samlar inte så särskilt mycket grejer, men en sak jag samlar på är minnen från varje resa jag varit på. Jag tar en ziplock-påse från IKEA och lägger ner någon karta, lite kvitton, kanske en kapsyl, en snäcka eller något annat kul som jag kan minnas från. I min New York påse från min första resa dit ligger exempelvis en servett från the View, en restaurang som snurrar 360 grader så man får chansen att se hela Times Square. I min påse från Thailandsresan 2010 ligger armbandet från Full moon party, tillsammans med en stor blinkande LED-ring och några fluorescerande halsband. Lite sånt samlar jag på, och det ligger i en låda som heter "minnen" i min garderob.

torsdag 10 januari 2013

Ett ögonblick av panik

Självklart skulle det hända när jag är ensam hemma dessutom. Inatt vaknar jag helt plötsligt av en hostattack, en sån riktig hostattack som för det första gör att jag inte kan andas och som för det andra gör att jag kräks, vilket i sin tur inte gör det enklare att andas heller. Så mitt i natten, ensam hemma, känner jag under några sekunder att om jag inte får till ett ordentligt andetag SNART så kommer jag svimma. Hjärnan är en fin mekanism som verkligen förstår dethär med att tänka snabbt i krissituationer och jag får följande scenarion uppspelade för mig i huvudet:

Jag försöker ringa 112 men dom hör mig inte för jag kan inte prata - död
Jag springer ut på gatan och försöker få tag i någon - mitt i natten, folktomt, iskallt, jag kommer dö
Jag springer ut i trapphuset och knackar på hos grannen - jag är naken, hade ju varit sjukt pinsamt att väcka grannen när jag är naken, måste klä på mig, kommer hinna dö
Ringer Marcus - vafan ska han göra? Jag kommer dö

Sen fick jag ett andetag. Slutet gott allting gott!

Dag 09: En första


Min första cross! Till vänster på denna bilden står min första egna cross. En Honda 150cc som jag köpte för 18 500 sommaren 2011 och jag är mer än nöjd med att jag började åka! Det är så grymt roligt, svettigt, läskigt och häftigt. Man får riktiga adrenalinkickar och det är grym träning för hela kroppen. Nu ska jag bara laga en liten del på den och så ska jag sälja vidare den, det är dags för större utmaningar för mig. Bokstavligt talat ;) Jag ska antingen ta över Marcus 250cc eller köpa mig en egen. Marcus är sugen på en 450cc så vi får se, jag behöver i varje fall en större som jag kan stå på, vilket jag inte kan göra på min nuvarande.

Ser fram emot sommaren och crossåkning! Woho!

onsdag 9 januari 2013

Dag 08: Ett minne som gör mig glad


Ett minne som gör mig glad är minnet till denna bild. Den är tagen nångång i mellandagarna 2010 när jag och Marcus är på Koh Phangan. Här är vi påväg från partystaden Haad Rin för att ta moppen längre upp på ön där det är mycket finare och trevligare, det är bara det att vägarna på Koh Phangan är TVÄRBRANTA. Så branta att vår moppe inte klarade sig upp för backen med oss på, inte med Marcus på heller utan vi fick helt sonika hoppa av båda två och pressa moppen upp för backarna. Jag som satt bak fick ju ha vår tunga väska på ryggen och att gå upp för tvärbranta backar med en jäkligt tung rygga var bara skrattretande. Speciell i dom backarna där Marcus kunde sitta på moppen och puttra upp i 1km/h brevid mig som stånkade och stönade för att inte ramla baklänges ner för backen :P Det blev många skratt och mycket svett den dagen och detta minnet gör mig väldigt glad för det påminner mig om alla äventyr jag faktiskt får uppleva som många andra missar :)

tisdag 8 januari 2013

Dag 07: Om jag hade en superkraft...

Så hade det varit CleanoramaUltraDeluxe. Det innebär att jag med bara ett finger kan peta på vad som helst och så blir det rent! Ett litet pet på soffbordet och kontrollerna är lagda i storleksordning, stearinfläcken är bortskrubbad och reporna är vaxade. Ett litet knäpp på kylskåpet så är alla hyllor glänsande diamantglittrande rena och den gamla gurkan i botten är borta.

Jag gillar _verkligen_ inte att städa.

måndag 7 januari 2013

dag 06: Min favoritkyss

Jag kommer antagligen aldrig glömma ögonblicket jag förlorade mig handlöst i dig, Marcus Lindmark. Det var en liten puss, så liten att den knappt snuddade mina läppar men ett av de största ögonblicken i mitt liv. Otippat nog var det den 21 juni 2010, i Jönköping, på DreamHack, i Stores. Vid cola-kylarna stod vi helt plötsligt mitt emot varandra och plötsligt håller du upp ett tomt läskflak i huvudhöjd. När jag frågar varför svarar du

- För att ingen ska se när jag pussar dig

Och så snuddade dina läppar vid mina och efter den stunden så bestämde jag att oavsett om du ville eller inte så skulle jag slåss för dig och mig. Efter lite hemlighetsmakeri på grund av olika anledningar så blev det ändå vi.

Det var min favoritkyss!

söndag 6 januari 2013

Dag 05: dagens outfit

Dagens outfit består av mina mjukaste största baggyjeans, min favorit t-shirt från Victorias secret och min vespa-cardigan som jag köpte i Bangkok. Men bättre bild än såhär får ni inte, för jag ligger under en filt med frossa. Igår morse vaknade jag med dendär stickande känslan i ena sidan av halsen och under dagen spred det sig upp i näsan också. Efter en lång lång arbetsdag av konstant frysande på Deztination skulle vid vi sova en timme vid 02 för att orka med nerrigget vid 03. Då slog förkylningen till ordentligt och nu ligger jag med feber 35,7 grader mot mina vanliga 37 grader. Tyvärr känner jag min kropp tillräckligt bra för att veta hur förkylningar funkar för mig. Jag kommer inte vara frisk imorn och inte om ett par dagar heller. Förhoppningsvis är jag frisk tills vi reser bort om 10 dagar, men förkylningar brukar hålla i 10-14 dagar för mig iaf :/

Nu blir det nyponsoppa och glass, sov gott!

lördag 5 januari 2013

Dag 04: I min handväska


Alla ni som orkar sitta dagarna i ända och göra kollage och snygga bilder till era bloggar ska ju ha en eloge! Jag har väl får dåligt tålamod antar jag...
Men iaf, här är innehållet i min handväska efter ett pass på gymmet. Därav träningsskor och diverse andra träningsgrejer. Mössan är bra att dra på sig när man går därifrån och är svettigt kall om huvudet till exempel.
Men ja, det var välbehövligt att städa ur den. Behöver inte riktigt allt skräp som låg där i. Det mesta fick åka tillbaka dock, jag måste ha en magisk väska alltså, det får plats så himla många braattha-grejer! 
Kuriosa är att jag har en liten hangup på att jag alltid måste ha nån form av servett i väskan ifall jag skulle bli kladdig, behöva snyta mig eller nåt sånt. Därför brukar jag alltid vara en av de hatade kunderna på caféer som grabbar åt sig en näve servetter med sin take away latte.

fredag 4 januari 2013

J to the eans

Ja, här är dom. Dom är sköna och snygga och jag är verkligen förvånad. Jag har inte mycket till övers för Gina Tricot annars, men ja, kanske är det dags att jag ändrar min syn. Eller ja, nu ska jag inte ropa hej innan jag hoppat över bäcken, det är ju faktiskt bara andra dagen jag har på mig jeansen ;)


Dag 03: Min tro


Min tro är lite av common sense i mina ögon. Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Sen tror jag att man återföds i en ny kropp efter att man har dött. En själ är helt enkelt för otrolig för att bara bli en hög med aska när det finns så mycket mer man kan uträtta under fler år. Jag tror på big bang och att en mygga kan återfödas som en människa och vice versa. Men om det är någonting jag väljer att inte diskutera så är det tro, folk är i regel för trångsinta för att försöka sätta sig i andras sits och förstå andras tankar, så jag brukar låta det vara helt enkelt :) 

Jag tycker att alla har rätt att tro på vad de vill, men när tron blir till grund för krig vet jag inte om jag är så säker på vad jag tycker längre..

torsdag 3 januari 2013

Dagen D

Alltså, jag har nog aldrig köpt ett riktigt plagg från Gina Tricot. Jag har ett brottarlinne från 2006 typ, och en tubhalsduk från 2010. Idag hände det.. jag gick in, och jag testade ett par jeans?! Hör och häpna, dom passade! Tre storlekar mindre än alla andra jeans jag har, visserligen har jag gått ner lite och skapat mer muskler osv, men tre storlekar? Är Ginas jeans mycket större i storlekarna än alla andra butiker?
Om det på något magiskt sätt skulle bli några ljusa timmar under morgondagen, där allt inte är grått, så ska jag försöka ta en bild eller två. Men så länge får ni nöja er med denna bild från Ginas hemsida på jeansen jag fick med mig hem.

Nu är det snart dags att sova känner jag, Marcus sov i sthlm igår och det resulterade i att jag inte somnade förrän efter 02 någongång, vilket är sent för att vara mig. Jag brukar däcka runt 23 i vanliga fall. Så gonatt, sov gott och allt det där!

Dag 02: 10 snabba


Vad stod det i senaste sms:et du skickade och till vem var det?
"Helt lagom!" skrev jag till Marcus när han mmsade en bild på nya tvn

Vad äter du helst?
Potatismos! Eller en riktigt god och gräddig pasta.

Vilket är det snyggaste klädesplagget?
Jeansshorts!

Om du fick vara statsminister för en dag, vad skulle du bestämma?
Räntefria studielån!

Vad skulle vara det första du köpte om du fick en miljon?
Tyvärr har jag så mycket pengasinne att inse att en miljon är ett sandkorn i Sahara, det är ingenting när det kommer till saker av värde. Jag skulle lägga miljonen på ett hus tillsammans med de andra miljonerna man måste punga upp.

Vilken film såg du senast? Vad tyckte du om den?
På juldagen såg jag och bonusfamiljen Mammas pojkar på bio. Vilken besvikelse! Inte värd att betala pengar för alltså.

Vilket djur skulle du vilja vara?
En apa, dom brukar äta goda frukter istället för gräs och löv som många andra icke köttätande djur.

Vad skulle du ta med till en öde ö?
En handduk så jag slipper sandkorn mellan skinkorna när jag ligger på stranden!

Vilket är ditt drömyrke?
Polis, även om jag brinner för läraryrket så kommer alltid polis att vara mitt drömyrke.

Godaste godiset?
Jag kan inte välja en sorts godis för jag måste äta varannan choklad och varannan gelegodis för att liksom balansera.

onsdag 2 januari 2013

Dag 01: Mina rädslor


Mina rädslor är alltså dagens rubrik. Jag har ett par stycken

Mörker 
Jag vet inte om det är mörker eller ensamhet jag är rädd för egentligen, eller om det är trapphus jag ogillar, men jag kan få extrem hjärtklappning av att exempelvis gå ner i tvättstugan på kvällarna. Då är det inte långt ifrån att jag hyperventilerar alltså, brukar vara alldeles anfådd efteråt vissa gånger. Samma sak gäller de nätterna jag sover ensam hemma, Marcus sover över i Sthlm för att slippa pendla lika mycket. Då kan jag få för mig att det är någon i lägenheten som gömt sig och väntar på att jag ska somna, usch, då gråter jag nästan. Eller på kvällen, när jag ska dubbelkolla om dörren är låst, då får jag för mig att den skulle vara olåst och att någon skulle rycka tag i dörren i samma ögonblick som jag vrider låset.

Djupt vatten
Jag har aldrig tidigare i mitt haft problem med vatten förrän jag i gymnasiet var tvungen att genomgå en hjärt och lungräddnings kurs, och en del i den är att simma klädsim i X antal meter. Jag var nära att drunkna den gången och efter det känner jag ett otrolig obehag av att hålla huvudet över vattenytan. Jag vill helst kunna kolla ner mot botten hela tiden. Däremot har jag inga problem med att dyka eller snorkla, då kan jag se i vattnet. Jag är mest rädd för att någonting i vattnet ska dra ner mig som kläderna gjorde på badhuset, därför vill jag kunna kontrollera vad som finns där nere i djupet. Gillar därför inte heller att åka båt egentligen. Men jag har aldrig åkt finlandsfärja så jag vet inte om det handlar om storleken på båten, jag vill bara inte att båten ska kantra så jag hamnar i vattnet med kläder på.

Studsmattor
Det är väl ingen rädsla, men jag gillar verkligen inte att hoppa på studsmatta. Förstår inte tjusningen i det alls, tycker det är väldigt obehagligt.

Sådär, ett par av mina rädslor. Jag brukar se mig som en i övrigt väldigt orädd människa men det är undantagen som bekräftar regeln som man brukar säga.

!!!!

Äntligen är tentan färdig!!!!!! Jag är verkligen en sån person som inte kan skriva klart en tenta i god tid utan jag måste ha nån form av tidspress :P Tentan ska lämnas in senast 07:59 imorgon så jag har i mina mått mätt gott om tid kvar, medan många andra ur klassen skrev klart redan vi gick på föreläsningsuppehåll för 10 dagar sen.

Nu ska jag i varje fall promenera ner på stan och lämna in den, sedan ta en tur bort på friskis och svettas lite. Dagens lunch bestod nämligen av 100g sour cream and onion ;) Chips alltså, hade ingen matlust alls så man äter vad man är sugen på. I stort sett samma kalorimängd som en vanlig portion lunch men ja, kroppen mår ju inte direkt lika bra :P

På väg hem från stan ska jag nog stanna och ta en tupplur i solariet! Längtar så sjukt mycket efter resan nu, vill bara få packa ryggan nu nu nu och åka nu nu nu!!!

14 saker ni inte visste att ni ville veta

Ja eftersom jag uppskattar när andra skriver såna här typer av inlägg så har jag varlt att också göra det! Men jag har bara 14 dagar tills vi flyr Sverige en månad, så jag tog samma lista som Andrea men jag valde helt enkelt ut 14 stycken av 30! Nu får ni en liten fakta om mig varje dag de närmsta två veckorna, saker ni inte visste att ni ville veta helt enkelt.


Dag 05 01 – Mina rädslor
Dag 08 02 – 10 snabba
Dag 09 03 – Min tro
Dag 12 04 – I min handväska
Dag 14 05 – Dagens outfit
Dag 16 06 – Min favoritkyss
Dag 17 07 – Om jag hade en superkraft...
Dag 21 08 – Ett minne som gör mig glad
Dag 25 09 – En första
Dag 26 10 – Detta samlar jag på
Dag 27 11 – Min favoritplats
Dag 28 12 – Något jag är stolt över
Dag 29 13 – Mina ambitioner
Dag 30 14 – Ett måtto jag lever efter

Ni får första inlägget senare idag, nu måste jag skriva klart tentan! Tjipp!